mobil-logo

Chilisåser

Chutneys

Habanero – Fruktig och het, den starkaste såsen i vårt ordinarie sortiment! Såsen baseras på vår utvalda blandning av Habanero chili men innehåller även en liten del av en mildare chilisort. Syftet är att dämpa  hettan något och istället lyfta fram den karaktäristiska, fruktiga smaken av        
Habanero.                                    
                                                                                                                          Stark    

Chili & Rabarber – ett fint tillbehör till det mesta, varför inte till söndags-steken? Passar även utmärkt till ost, kallskuret eller på en buffé. Denna Chutney tilldelades en silvermedalj vid SM i Mathantverk 2015.

                                                                         Mild     

Jalapeno – Frisk och lite mildare, passar bra till tacos, hamburgare, pizza, stekt ägg...ja, nästan allt faktiskt. Jalapeno är en chili med tydlig karaktär. Den här såsen är frisk och lite syrlig och har en tydlig smak av Jalapeno.

Medelstark      

Chili & Plommon – given på ostbrickan och frukostbordet! Passar speciellt bra som tillbehör till vitmögelostar som Brie och Camembert, men även till hårda ostar och som ingrediens vid matlagning.
                                                                          Mild     

Gotländsk Chilisås – en sås som passar till allt. Häll den på wok, hamburgare, i soppan, på köttfärssåsen eller servera den till vårrullarna. Snart kommer du inte att klara dig utan en flaska i kylen!

 

Medelstark   

Gotländsk Barbecuesås – en rökig sås med smak av både chipotle och habanero från gården. Passar perfekt som glaze eller tillbehör till grillat men även som ingrediens i maträtter som pulled pork eller jambalaya.


Mild/Medelstark

Taco Taco

Gotländsk Tacosås – en härligt frisk sås gjord på jalapeno och grön paprika och smaksatt med bl.a. avokado, lime och spiskummin. Passar perfekt till tacos och andra Tex-Mexrätter och är jättegod som dip till nachos, antingen som den är eller blandad med majonnäs eller creme fraiche.
                                                Mild/Medelstark

Årets Special – En sås som produceras i begränsad upplaga och där varje omgång är unik. Här använder vi de riktigt starka chilisorter som vi odlar för att det är roligt och för att visa upp i vårt utställningsväxthus. Exempel på chilisorter som kan ingå är Carolina Reaper, Trinidad Moruga Scorpion, Bhut Jolokia, Dorset Naga, 7 Pod med flera. 
                                                                                                                     Superstark

Chili, Curry & Rabarber – passar bra till bland annat lamm, kyckling och fläskkött, alldeles särskilt till grillat.
 Mild     

Övrigt

Salt

Gotländsk Senap smaksatt med chili – gotländska senapsfrön, gotländsk äppelmust och lite av vår egen utvalda chili ger en smakrik senap som passar perfekt vid alla tillfällen. Gotlands vinnare i innovationstävlingen Matverk 2017.

Sötstark senap med mild chili

Dessertsås Hallon & Chili – Spännande i alla möjliga sammanhang, till exempel på glass, som tillbehör till kladdkakan, till panna cotta eller som ingrediens när du blandar en drink.
 

Mild

Dessertsås Hallon, Chili & Choklad – Spännande i alla möjliga sammanhang, till exempel på glass, som tillbehör till kladdkakan, till panna cotta eller som ingrediens när du blandar en drink.
 

Mild

Chilli Pepper Relish – En spännande smakupplevelse som närmast kan beskrivas som en sylt med paprika och chili som huvudingredienser. Passar som tillbehör till det mesta eller   som en ingrediens i matlagningen. En     sorts vuxenketchup kan man säga!
 

Medelstark

Chilisalt med gotländsk chili & vitlök – Ett mycket populärt salt som kan användas till alla sorters maträtter.

 

Medelstark

Chilisalt med gotländsk chili & ramslök – Ramslöken är en vild lök som växer på Gotland om våren. Här ger den en mild löksmak åt vårt chilisalt.
 

Mild/Medelstark

Chipotle Chilisalt – Får sin härliga rökiga smak från chipotle som produceras här på Överstekvarn Gård.


 

Mild/Medelstark

utan chili

Gotlandsdressing – senap & vitlöksvinägrett i fransk stil som passar på sallad och som med fördel kan användas som smaksättare på exempelvis potatissallad. En klassisk produkt som funnits länge och som uppskattas av många. 
 

Utan chili